ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Posted on

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Ηρακλείου, οι οποίοι παρά το φόρτο εργασίας τους, αναγκάζονται να αντικαθιστούν τις καθαρίστριες των υποκαταστημάτων του Αγ. Μηνά, της Ν. Αλικαρνασσού και του Εσταυρωμένου.
Η σύμβαση των καθαριστριών που είχαν αναλάβει καθήκοντα στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην πόλη του Ηρακλείου, έληξε στις 12 Δεκεμβρίου του 2017 και παρά τις δεσμεύσεις από τα συναρμόδια υπουργεία, για ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών, τίποτα μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
Οι εργαζόμενοι, έχουν απηυδήσει και αναγκάζονται να καθαρίζουν μόνοι τους τον χώρο εργασίας τους, ενώ τίθεται και ζήτημα δημόσιας υγείας, κυρίως στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας το οποίο καθημερινά επισκέπτονται 10άδες άτομα με μολυσματικές ασθένειες.
Το ΕΚΗ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών, προκειμένου, να επιλυθεί το σοβαρό αυτό ζήτημα της καθαριότητας των καταστημάτων του ΕΦΚΑ σε όλη την χώρα.
Το ΕΚΗ καλεί την Διοίκηση του ΕΦΚΑ, να υλοποιήσει την δέσμευση που έδωσε το πρωί στους εργαζόμενους για αποδέσμευση των χρημάτων από το ταμείο του Ιδρύματος, προκειμένου έστω και προσωρινά να βρεθεί λύση.

Σχόλια