Η Βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου και αν προέρχεται. Είτε είναι «μαύρη» είτε «κόκκινη».

Posted on

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε μορφή βίας απ’ όπου αυτή και αν προέρχεται. Το ποτήρι ξεχειλίζει με την άνανδρη επίθεση και τον προπηλακισμό του συναδέρφου Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, μέλος της απερχόμενης Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πατρών, από συνδικαλιστές του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ).
Οποιεσδήποτε συνδικαλιστικές διαφορές θα πρέπει να αναδεικνύονται με επιχειρήματα, προτάσεις και δράσεις. Σε καμία περίπτωση, η μειοψηφία δεν πρέπει να προσπαθεί να επιβάλλει την άποψη της με τραμπουκισμούς.
Δυστυχώς, μάρτυρες ανάλογου περιστατικού γίναμε και εμείς στο πρόσφατο παρελθόν, ως Εργατικό Κέντρο.
Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό και την σύγχυση που διακατέχει τους Συνδικαλιστές του ΚΚΕ, αφού οι εργαζόμενοι του «πετούν» έξω από τα Συνδικάτα, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, έχοντας πραγματικά βαρεθεί την ξύλινη γλώσσα που τους επιβάλλει ο Περισσός.
Οι Συνδικαλιστές του ΚΚΕ αποτελούν την «πατερίτσα του συστήματος», αφού προσπαθούν συνεχώς να διαβάλλουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας, μέσω προπηλακισμών και συκοφαντιών των Συνδικάτων.
Δυστυχώς, γι΄αυτούς τα ψέματα και οι συκοφαντίες έχουν «κοντά ποδάρια» και οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει τον ρόλο τους.
Φτάσανε, μάλιστα στο σημείο να σύρουν Σωματεία στα «Αστικά» Δικαστήρια, όπως μέχρι χθες καταγγέλλανε. Ωστόσο και από κει εισέπραξαν την απάντηση της νομιμότητας των αρχαιρεσιών των Συνδικάτων της δύναμης του ΕΚΗ.
Το ΕΚΗ επανειλημμένα στο παρελθόν έχει καταδικάσει ανάλογες επιθέσεις, όπως αυτή στην Ελευσίνα, όπου μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε Συνδικαλιστές του ΚΚΕ.
Αναμένουμε, να πράξουν ανάλογα τώρα και οι Συνδικαλιστές του ΚΚΕ καταδικάζοντας και απομονώνοντας την συγκεκριμένη επίθεση εις βάρος του συναδ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλου. Σε άλλη περίπτωση γίνονται «ένα» με τους «εκφραστές της βίας».
Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, η Διοίκηση του ΕΚΗ θα καταθέσει σχετικό ψήφισμα στο ΔΣ και αναμένουμε την καταδίκη του συγκεκριμένου περιστατικού, αλλά και γενικά τις επιθέσεις βίας, που τον τελευταίο καιρό αναπτύσσονται στην χώρα.
Θα πρέπει, επιτέλους, οι Συνδικαλιστές του ΚΚΕ να καταλάβουν ότι σε μια εποχή που καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, οι εχθροί δεν είναι ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε τα Συνδικάτα

Σχόλια