το ΕΚΗ στο πλευρό των Εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Posted on

received_484421115368694

Την δέσμευση του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη  και του Προέδρου του  Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας & Παιδείας Μαλεβιζίου, Δημήτρη Λιδάκη, για την άμεση τακτοποίηση των ζητημάτων που απασχολούν τις εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Μαλεβιζίου, έλαβαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, συναδ. Στέλιος Βοργιάς και Νίκος Καλαϊτζάκης, αντίστοιχα και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Κοινωνική Φροντίδα  Ευπαθών Ομάδων, Χρυσούλα Κλεισαρχάκη.

Συγκεκριμένα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου,  οι κύριοι Μαμουλάκης και Λιδάκης, δεσμεύτηκαν για την άμεση επίλυση του χρόνιου προβλήματος, που αφορά στην αναπροσαρμογή των Κλιμακίων και της Μισθοδοσίας των Εργαζομένων  του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Μαλεβιζίου, το αργότερο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

received_526689774450772

Να σημειωθεί ότι χθες υπήρξε συνάντηση των Σωματείων με την Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, όπου και επιβεβαιώθηκε και από τους Νομικούς συμβούλους εκατέρωθεν, ότι σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται το υφιστάμενο προσωπικό όπως απέδειξε και το τρανό παράδειγμα της 3Κ για την καθαριότητα, εφόσον η Κυβέρνηση υλοποιήσει τις  εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ,  όπου αναφέρθηκε στη μονιμοποίηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω προσλήψεων 3000 εργαζομένων. Η ΚΕΔΕ αποδέχτηκε ότι η μόνη διασφάλιση του προσωπικού θα προκύψει μόνο με νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση των συμβάσεων μας σε Αορίστου χρόνου , συμπλέοντας με τα Σωματεία των εργαζομένων.

Το ΕΚΗ στηρίζει τους Εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η συμβολή των οποίων είναι πολύτιμη όχι μόνο για την κοινωνία του Ηρακλείου, αλλά για 1000άδες ελληνικές οικογένειες. Παράλληλα καλεί τους Δημάρχους του Νομού Ηρακλείου, να στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα, που απαιτούν την μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού.

Επίσης καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση, που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική λύση στην εργασιακή ανασφάλεια του προσωπικού.

Σχόλια